Webbservern.se

Användararea  [inloggning krävs]

Ansökan

Om servern

 Användarnas www-sidor

 Loggbok

 Nyhetsbrev

 Om webbservern.se

 Senast ändrade filer

 Webbserverinfo (CV)

 Villkor

Webbapplikationer

 MD5/Jämför filer

 Väder

 Webbkamera

Handboken

 Backup
 Bandbredd
 CVS
 Databas (MySQL)
 E-post
 E-postlistor
 Lösenord
 Programmering
 Programvara
 Quota
 SFTP och SCP
 SSH
 VNC
 WWW


sök på webbservern.se

Handboken / E-post

Alla användare får per automatik ett e-postkonto på webbservern, användarnamn@webbservern.se. Detta e-postkonto kan du använda både för att skicka och ta emot e-post med.

Att komma åt sin e-post

Det finns flera sätt att komma åt sin e-post, du kan använda IMAPs (port 993), POP3s (port 995) eller det webbaserade gränssnittet. Dessa tre sätt är säkra på så sätt att de aldrig skickar lösenordet i klartext över Internet. Datorn som du ansluter till med IMAPs eller POP3s heter som vanligt webbservern.se.

Exempel: För att hämta hem e-posten med Microsoft Outlook (svenskspråkig) med POP3s gör du enligt följande (i stora drag):

  • Menyn Verktyg -> E-postkonton
  • Lägg till ett nytt e-postkonto
  • Välj POP3
  • Fyll i namn, e-postadress (användarnamn@webbservern.se) och lösenord (samma som när du loggar in på webbsidan och via SSH). Inkommande e-post (POP3) sätts till webbservern.se och utgående (SMTP) är din internetleverantörs dito.
  • Klicka på knappen "Fler inställningar"
  • Fliken Avancerat -> Kryssa i "Servern kräver en krypterad anslutning (SSL)".

Utgående e-post

Du kan enbart använda webbservern för utgående post (SMTP-server) om du är uppkopplad mot webbservern lokalt, dvs via SSH, VNC eller webmailen. Detta är inget onormalt för e-postservrar utan är praxis för att försvåra för spammare. Som SMTP-server använder du istället din internetleverantörs dito.

Webmail

Webmailen nås på http://webbservern.se/webmail. Om du laddar hem din e-post med en e-postklient (till exempel Outlook) via POP3s tas de som standard bort från servern. Du bör kunna ställa in att du vill behålla din e-post på servern x dagar och innan e-postmeddelandena tas bort kan du se dem i webmailen. Ett annat alternativ är att du bara använder webmailen alternativt IMAP.

För att läsa mer om webmail-systemet kan du kika på squirrelmail.org.

Mobil e-post

Det går även att komma åt e-posten via wap, wap.webbservern.se/mail, i en wapkapabel webbläsare. På den sidan loggar du in med dina vanliga kontouppgifter.

Vidarebefordring

För att vidarebefordra e-post skickat till ditt konto på webbservern (användarnamn@webbservern.se) skapar du en fil som heter .forward och som innehåller den adress du vill vidarebefordra till.

--------------
Den här filen ändrades senast Mittwoch, 07-Jun-2023 15:20:47 CEST. Exportera till pdf
Respons i någon form mailas till webmaster at webbservern.se