Webbservern.se

Användararea  [inloggning krävs]

Ansökan

Om servern

 Användarnas www-sidor

 Donera

 Loggbok

 Nyhetsbrev

 Om webbservern.se

 Senast ändrade filer

 Webbserverinfo (CV)

 Villkor

Webbapplikationer

 Bildkonvertering

 MD5/Jämför filer

 Kryptera

 PDF-konvertering

 Rättstavning

 Väder

 Webbkamera

 Webmail

Handboken

 Backup
 Bandbredd
 CVS
 Databas (MySQL)
 E-post
 E-postlistor
 Lösenord
 Programmering
 Programvara
 Quota
 SFTP och SCP
 SSH
 VNC
 WWW


sök på webbservern.se

Handboken / WWW

Din WWW-katalog

För att lägga upp en webbplats på webbservern skapar du katalogen public_html i din hemkatalog om du inte redan har en dylik (skapas numera som standard när kontot skapas). Där sparar du de filer som ska nås via webben. Adressen blir då http://användarnamn.webbservern.se/. Din webbplats kan för övrigt även nås via http://webbservern.se/~användarnamn/.

En webbserveranvändare har bidragit med en grundläggande guide som behandlar hur man som användare på webbservern.se publicerar webbsidor med mera. Rekommenderas varmt.

Läs mer om hur anpassar din webbplats med egna felmeddelanden.

Besöksstatistik

Din besöksstatistik når du via kontrollpanelen (https://webbservern.se/users/) eller direkt via http://användarnamn.webbservern.se/usage/. Besöksstatistiken uppdateras varje hel timme.

Verktygslådan

Det går bland annat bra att använda nedanstående tekniker när du skapar en webbplats på webbservern.se. För dig som inte har järnkoll på dessa tipsar jag lite mellan tummen och pekfingret om ungefär hur avancerade de är. Skalan är 1-5 där 1 är tämligen okomplicerat och 5 mest för dig som inte gör så mycket annat. Graderingarna kan säkert vara föremål för livliga diskussioner och det är mest en subjektiv skattning för att visa lite grovt på svårighetsgraden.

Det finns möjlighet att använda suEXEC för den som önskar. Om du inte vet vad suEXEC är bra för (även efter att ha läst dokumentationen på apache.org) så behöver du det troligen inte. Skriv i forumet eller skicka ett e-postmeddelande till webmaster at webbservern.se om du vill ha mer information om hur du gör för att använda suEXEC.

Innehåll

När du har koll på tekniken kan det vara vettigt med lite innehåll, typ fotoalbum, forum och dylikt.

Om du har innehåll som du inte vill visa upp för allmänheten kan någon form av inloggning vara ett alternativ. Det finns många sätt att ordna detta på men en enkel teknik är att använda Apaches egna funktionalitet för ändamålet. Läs gärna mer om denna typ av inloggning.

Den seriöse webbpublicisten vill kanske även kunna erbjuda dynamisk PDF-konvertering och då erbjuder naturligtvis webbservern.se ett alternativ. :)

--------------
Den här filen ändrades senast 09 Aug, 2019.
Respons i någon form mailas till webmaster at webbservern.se