Webbservern.se

Användararea  [inloggning krävs]

Ansökan

Om servern

 Användarnas www-sidor

 Loggbok

 Nyhetsbrev

 Om webbservern.se

 Senast ändrade filer

 Webbserverinfo (CV)

 Villkor

Webbapplikationer

 MD5/Jämför filer

 Väder

 Webbkamera

Handboken

 Backup
 Bandbredd
 CVS
 Databas (MySQL)
 E-post
 E-postlistor
 Lösenord
 Programmering
 Programvara
 Quota
 SFTP och SCP
 SSH
 VNC
 WWW


sök på webbservern.se

Handboken / WWW / Gallery

Webbalbumet Gallery är en populär applikation på webbservern. Det är lätt att komma igång samtidigt som den erbjuder många funktioner.

För att skapa din eget album loggar du in till din kontrollpanel och väljer Installera Gallery2. Ett enkelt klick senare är det klart. Ditt fotoalbum återfinns därefter på http://användarnamn.webbservern.se/gallery2. Ett administratörskonto finns förkonfigurerat så att du kan logga in och göra layoutförändringar, ladda upp bilder m.m. Användarnamnet är admin och lösenordet gallery. Lösenordet till detta administratörslösenord bör du ändra så fort som möjligt.

En kraftfull funktion i Gallery är att du kan skapa flera användarkonton så att du exempelvis kan bestämma att bara dina vänner ska få se ett visst album.

För att ladda upp bilderna till ditt fotoalbum kan du gå till väga på flera sätt. Det som brukar upplevas som smidigast är något av de två java-appleterna. För att köra någon av dessa måste en java-tolk (Java 1.4 eller senare) finnas installerad på din dator. Ett annat alternativ är att först ladda upp filerna till ditt konto på webbservern (ex /home/användarnamn/public_html/minaBilder) och sedan välja Webbadress-alternativet. Ytterligare ett alternativ är att använda sig av Gallery Remote.

Som vanligt är det bara att höra av sig om tekniken krånglar.

--------------
Den här filen ändrades senast Mittwoch, 07-Jun-2023 15:26:45 CEST. Exportera till pdf
Respons i någon form mailas till webmaster at webbservern.se