Webbservern.se

Användararea  [inloggning krävs]

Ansökan

Om servern

 Användarnas www-sidor

 Donera

 Loggbok

 Nyhetsbrev

 Om webbservern.se

 Senast ändrade filer

 Webbserverinfo (CV)

 Villkor

Webbapplikationer

 Bildkonvertering

 MD5/Jämför filer

 Kryptera

 PDF-konvertering

 Rättstavning

 Väder

 Webbkamera

 Webmail

Handboken

 Backup
 Bandbredd
 CVS
 Databas (MySQL)
 E-post
 E-postlistor
 Lösenord
 Programmering
 Programvara
 Quota
 SFTP och SCP
 SSH
 VNC
 WWW


sök på webbservern.se

Handboken / VNC

Det går även bra att arbete i grafiskt läge mot webbservern. VNC (Virtual Network Computing) finns installerat och för att starta VNC skriver du vncserver (info om växlar till vncserver).

Första gången får du ange ett lösenord som du ska använda för att ansluta till webbservern via vnc. VNC talar även om vilken X-server du ska ansluta till. X-server-numret är det som är efter kolonet.

För att ansluta till webbservern med VNC måste du använda en VNC-klient lokalt på den dator du arbetar med. VNC-klienter finns för flera OS. Versioner för Windows, Linux/Unix och Java finns hos TightVNC. Det går även att ansluta via en webbläsare med javastöd. Anslut i så fall till http://webbservern.se:<servernummer>.

Som standard startas en session med en enkel fönsterhanterare som heter twm. Det finns flera som är modernare. Läs gärna mer om hur man gör för att byta fönsterhanterare i VNC.

Det går alldeles utmärkt att tunnla VNC via SSH för att uppnå högre säkerhet. Putty erbjuder ett behändigt sätt för att uppnå detta vilket beskrivs till exempel i VNC_PUTTY_HOWTO.

--------------
Den här filen ändrades senast 09 Aug, 2019.
Respons i någon form mailas till webmaster at webbservern.se