Webbservern.se

Användararea  [inloggning krävs]

Ansökan

Om servern

 Användarnas www-sidor

 Donera

 Loggbok

 Nyhetsbrev

 Om webbservern.se

 Senast ändrade filer

 Webbserverinfo (CV)

 Villkor

Webbapplikationer

 Bildkonvertering

 MD5/Jämför filer

 Kryptera

 PDF-konvertering

 Rättstavning

 Väder

 Webbkamera

 Webmail

Handboken

 Backup
 Bandbredd
 CVS
 Databas (MySQL)
 E-post
 E-postlistor
 Lösenord
 Programmering
 Programvara
 Quota
 SFTP och SCP
 SSH
 VNC
 WWW


sök på webbservern.se

Handboken / WWW / PDF

Som du kanske märkt finns det en PDF-export-funktion på somliga sidor på webbservern.se. Om du som webbservern.se-användare vill exportera webbsidor till PDF så går det bra att använda sig av en länk på följande format (allt är en sökväg): http://webbservern.se/webbservern/pdfExport/pdfExportUsers.php?file= http://användarnamn.webbservern.se/fil.html&domain= användarnamn.webbservern.se.

Resultatet, dvs. PDF:en, sparas då till en katalog som heter http://webbservern.se/webbservern/pdfExport/output/.

Exempel

Det är inte säkert att PDF-genereringen blir perfekt eller fungerar överhuvudtaget. Som ett exempel provade jag att exportera min privata sida, http://jonas.webbservern.se, på följande sätt: http://webbservern.se/webbservern/pdfExport/pdfExportUsers.php?file =http://jonas.webbservern.se&domain=jonas.webbservern.se. Likheter med originalet finns men hur bra det blir beror helt på hur sidan är strukturerad och kodad.

Hur det fungerar och några tips

Klassen som används för exporteringen heter HTLM_ToPDF och förlitar sig helt och hållet på att html2ps gör ett bra jobb. Det gör html2ps förvisso om HTML-koden är välstrukturerad och korrekt. Ett tips är att W3C-validera sidorna som ska exporteras till PDF. Ett annat bra tips är att inte används tabeller som ett layout-verktyg och att använda <DIV CLASS=NOPRINT> för HTML-kod som html2ps ska ignorera. Slutligen kan det vara bra att använda absoluta sökvägar för bilder och dylikt på sidorna som ska exporteras.

--------------
Den här filen ändrades senast Friday, 09-Aug-2019 18:49:33 CEST.
Respons i någon form mailas till webmaster at webbservern.se