Webbservern.se

Användararea  [inloggning krävs]

Ansökan

Om servern

 Användarnas www-sidor

 Loggbok

 Nyhetsbrev

 Om webbservern.se

 Senast ändrade filer

 Webbserverinfo (CV)

 Villkor

Webbapplikationer

 MD5/Jämför filer

 Väder

 Webbkamera

Handboken

 Backup
 Bandbredd
 CVS
 Databas (MySQL)
 E-post
 E-postlistor
 Lösenord
 Programmering
 Programvara
 Quota
 SFTP och SCP
 SSH
 VNC
 WWW


sök på webbservern.se

Handboken / WWW / Tips

När man så har ordnat så att man har en webbplats bör denna helst fyllas med något meningsfullt innehåll. Nedan följer några tillämpningar som kan ge dig uppslag. De nedan nämnda applikationerna är sådana som jag använt/använder mig av och funnit användbara och trevliga att ha att göra med.

  • AutoIndex (webbfilarkiv): Ett vettigt verktyg för dig som vill lägga upp ett filarkiv på webben. Hjälper till att kontrollera filåtkomst samt hantera filerna på ett strukturerat sätt. Läs mer om AutoIndex på webbservern.
  • Gallery (fotogalleri): Mycket funktionsrik och anpassningsbar fotoablum-på-webbet-lösning. Rekommenderas för alla med digitalkamera och publiceringsbehov. Läs mer om Gallery på webbservern.
  • WordPress (bloggverktyg): Ett publiceringsverktyg för text och bilder som är tänkt för personligt bruk. Idealiskt för dig som vill starta en blogg. Läs mer om WordPress på webbservern.
  • PhpBB (forum): Den största forumlösningen som är gratis. Nästintill de facto-standard på webben. Mycket lättinstallerat och användbart. Läs mer om forum på webbservern.
  • Mambo (portallösning): Lämpligt verktyg för dig som bygger en sida med "community-känsla". Det är modulariserat och flexibelt med ett stort antal färdiga lösningar. Läs mer om Mambo på webbservern.

Slutligen ett välmenande råd som många väljer att negligera, ta som vana att validera dina webbplatser med W3C:s HTML-valideringstjänst.

--------------
Den här filen ändrades senast Mittwoch, 07-Jun-2023 15:25:50 CEST. Exportera till pdf
Respons i någon form mailas till webmaster at webbservern.se